divendres, 6 de juny del 2014

SORTIDA MEDIEVAL EDUCACIÓ INFANTIL A BESALÚ

El dijous 5 i divendres 6 de juny hem anat d'excursió a Besalú. Un poble que té un encant especial, és un poble ple de racons per observar, ple de carrers per passejar i on es respira un doble ambient: medieval i jueu, que és la seva principal característica.  

Hem passat per el Pont Vell, un pont que atrau gran nombre de visitants. Tot i que s'ha reconstruït diverses vegades, les primeres referències històriques daten del segle XI. Està format per set arcades, fa 105 metres d'allargada i, amb la torre inclosa arriba a fer d'alt, uns 30 metres. És el símbol de la vila i el punt de partida per on hem començat a visitar el casc antic del poble. 
Té molts atractius turístics entre els que volem destacar, l'Església de Sant Vicenç, la Comunitat Jueva, i el Micvé (espècie de piscina per a banys rituals dels jueus, on la immersió era imprescindible per la purificació espiritual).

Després de la visita turística per el poble, ens hem centrat amb els cavallers i les armadures. Hem vist com anaven vestits els cavallers de l'època i posteriorment hem fet un taller d'un escut. 

De seguit ha sigut l'hora d'anar a dinar. Hem estat en un parc amb gronxadors, arbres, flors, horts i hem aprofitat per jugar una mica fins que ha sigut l'hora de tornar al autobús i hem tornat a l'escola. 

Traduïm el dia en una experiència molt enriquidora i en un lloc que ho hem passat molt bé. Us deixem un enllaç de sortides en família per si voleu tornar a repetir!  


SORTIDA Besalú juny P4 i P5B
SORTIDA Besalú P3 i P5A